Elcsentünk 3 pontot a SOTE-től

2013.09.29.

A Semmelweis VKS otthonába látogattunk szeptember 29-én, és ha már ott voltunk, fordulatos és izgalmas meccset játszottunk velük. A ringlispílből végül mi röpülünk ki győzelemmel, ezzel igazán kellemessé téve a bajnokság rajtját.

Nagyjából ötven ember volt kíváncsi a történelem harmadik SOTE - ELTE összecsapására a MOM Sportuszodában. Egy perc után kiderült, hogy a többségük a SOTE-nek szurkol ugyanis a hazaiak 13-asa 58 másodperc után akasztotta az elsőt a vendéghálóba, kiváltva a nagy többség elismerését. Ezzel kezdetét vette a feszített tempójú gólgyártás: zsinórban öt támadásból született gól felváltva a két kapunál. A sorozatból 3:2-es vezetéssel a SOTE jött ki jobban. Két perccel a szakasz vége előtt azonban Soma gondolt egyet és centerból rajzolt egy gyönyörűt. Az egyenlítéstől ihletet kapott a csapat és Gilbert is bevágott egy kapufáról lepattanó lövést előnyből, majd Csaba is összeszedett egy labdát és két lóba után nullszögből szerzett gólt 8 másodperccel a lefújás előtt. (3:5)

A második játékrészben belendült a hazaiak hármasa és 3 gólt vállalt 3 percen belül. Hogy ne legyünk udvariatlan vendégek, Tibi válaszolt a gólókra először akcióból, majd időkérés után - előnyből - begyalogolt az ötösig és bevarrta. Ezután Kállai Ati harcolt ki büntetőt, amit sikerült értékesíteni. 19-el a vége előtt egy gólra zárkóztak a dokik, Gyetvai szerzett gólt akcióból. (7:8)

Hiába tartott a két csapat már 15 gólnál, még nyolcat pakoltak a térfélcsere után. A negyed eleje egyértelműen a hazaiaké volt. Két és fél perc alatt lőttek egyet előnyből, és hármat akcióból: bemutatták, hogy percízen csipkézik a sarkokat szabaddobásból. Köszöntük szépen a leckét, és hogy mi is tegyünk valami hasznosat, kiharcoltunk és értékesítettünk két büntetőt. Hogy ne maradjunk le a gólgyártásban, Bakos Geri és Csaba is vállalt egy-egy akciógólt. Igazán nem mondhatta senki, hogy mindent a hazai csapatnak kell csinálnia... (11:12)

Az utolsó negyedre lelassult a mérkőzés, sokáig nem volt egyik csapat sem eredményes. Alig több mint másfél perccel a lefújás előtt megint megrázta magát a hazai hármas és a negyedik góljával egalizálta az állást. A következő támadásunknál ráadásul elcsenték a labdát a lendületbe jövő hazaiak. Miután a kapunk előtt elvesztették a játékszert, a védő kezével együtt nyomták a víz alá... és megkapták a büntetőt! Drajkó Zsombor keze nem remegett meg, és előnyhöz juttatta az SOTE-t. A következő támadásból mi jutottunk emberelőnyhöz, és a rossz helyen álló kapus mellett sikerült az emberelőnyt 3 másodperc alatt gólra váltani. Balogh Gergő egy nagyon rövid támadást engedélyezett csak a hazaiaknak, és az ellenakciót sikerült védővel a fejen is előnyt jelentő góllal befejezni. Az utolsó lövés blokkról szállt el, így a szezonyitó meccset győzelemmel zártuk :) (13:14)

Semmelweis VKS - ELTE 13:14 (3-5,4-3,4-4,2-2)

2013.09.29. 18:00, MOM Sportuszoda

Semmelweis VKS: Szász P., Jancsó M. (1), Drajkó B. M. (4), Merkely G., Sallai H., Winkler V., Vámos Dávid Dr., Drajkó Zs. (2), Legeza P., Baross G., Román G., Gyetvai Z. (2), Turbucz B., Tóth Zoboki Gy., Pálkovács R. (4)

ELTE-BEAC: Várhelyi Z., Kiss Cs. (3), Orbán Zs., Balogh G., Rompos G. (2), Zelki S. (1), Kállai A. (1), Szabó A. (4), Bakos G. (1), Tóth Sz., Stark T. (2)

Játékvezetők: Hangay Zsolt, Földesi Oszkár