Sporttörténelmi döntetlen a SOTE-vel

Kapusok napja volt most vasárnap a Sportmaxban: Várhelyi Zoli 62%-os, Szász Peti 65%-os sikerrel óvta csapata hálóját, a minimális különbség oka, hogy az ELTE alapvonalán eggyel kevesebbszer kellett emelkedni.

A tavaszi jó idő egyedülálló klímát eredményezett a Csörsz utcai sátorban, talán ezért sem ízlett a 33 méteres pálya a csapatoknak.

Nem kezdtük jól az első játékrészt, a legelső támadásunknál támadóhiba miatt vesztettük el a labdát. A túloldalon rögtön ezután Csabát látta súlyosan szabálytalannak a játékvezető - sajnos Csaba ezek után az egyik szemére jó ideig nem sokat látott mert belenyúlt a támadó. A SOTE nem irgalmazott, Drajkó Zsombor bevágta a felső sarokba a lasztit. Az első emberelőnyünket is kihagytuk, ráadásul a SOTE akcióból duplázta a különbséget. A Tar által összehozott második előnyünket már Kim bevágta a túloldalon, ezzel zárkóztunk egy gólra. Sajnos azonban a hátrlévő három és fél percben Móci is beköszönt így kétgólos hazai előnnyel mentünk szünetre. (3-1)

A második negyed elején töretlen lendülettel rohamoztak a leendő dokik, mégis meglepetten figyelhette az ELTE kispad, hogy Csaba faultját büntetővel jutalmazta a játékvezető. A fehérek ötöse nem hibázott, így már három lett közte és a gyengébb idegzetű vendégszurkerek kezdhettek szomorkodni. Alig több mint egy percre rá Kállai Attila válaszolt kapásoldalról, de a középkezdés után az egyedül maradó Móci hétről, rengeteg lóba után kilőtte a hosszú felsőt. A gól után a hazai csapat visszavett a tempóból, láthatóan ők is elfáradtak. Négy percet kellet várni Gilbert találatára, aki megúszásból vágta be a harmadik gólunkat. (5-3)

Az eredmény ellenére teljes mértékig "meccsben voltunk", amit jelzett Kim megúszásból lőtt akciógólja is. Bő két perccel a vége előtt újra büntetőhöz jutott a SOTE. Az eredmény újabb hazai gól, ami újra kétgólós hátrányt jelentett számunkra. Ezután már nem változott az eredmény a negyed végéig. (6-4)

Az záró szakaszban az utolsó másfél percig nem esett találat, akkor viszont Gilbert rámolta be a csapat ötödik gólját előnyből. A felzárkózás aktivizálta a rejtett tartalékokat, és miután Várhelyi Zoli összegyűjtötte a játékszert, ismét emberelőnybe kerültünk. A rosszkézről középre bejátszott labdát Szabolcs a kapuba húzta, ezzel - 42 másodperccel a vége előtt - ismét egált mutatott a műszer. A hátralévő idő alatt nettó két másodpercet birtokoltuk a labdát, de hiába tüzeltek háromszor is a hazaiak, végül csak egy szögletet tudtak felmutatni. (6-6)

Borzasztó előnykihasználási arányt produkáltunk ma (3/11), ezért hiába védekeztünk a mérkőzés nagy részében eredményesen nem érdemeltünk győzelmet. Le a kalappal viszont a csapat küzdeni akarása mellett: nem adtuk fel az utolsó pillanatig, így pontot csentünk idegenben.

Semmelweis VKS - ELTE 6:6 (3-1,2-2,1-1,0-2)

2013.04.14. 17:00, Sportmax

ELTE-BEAC: Várhelyi Z., Kiss Cs., Rompos G. (2), Hansson K. (2), Kállai A. (1), Szabó A., Markó-Varga K., Bakos G., Kovács B., Tóth Sz. (1), Tar I.

Semmelweis VKS: Szász P., Jancsó M. (2), Merkely B. Dr., Drajkó B. M., Drajkó Zs. (2), Pálkovács R., Lauber D. T., Tóth Zoboki Gy., Legeza P. (2), Baross G., Merkely G., Lehoczky Gy., Vértessy D. M., Vámos D. Dr., Geiszelhardt B., edző: Katona Cs.

Játékvezetők: Birri Gabriella, Bujka János