Focieredmény a listavezetővel

A védekezés dominált a Komplex elleni meccsen, de sajnos a vendégek húztak magasabb falat a kapujuk elé. Három lőtt góllal ritkán lehet vízilabdameccset nyerni, vasárnap nekünk sem sikerült.

Küzdelmes és gólszegény mérkőzés volt. A Komplex két góllal nyert, és ezzel meg tudta őrizni tavaszi veretlenségét.

Másfél perc telt el az első negyedből, mikor az ELTE megszerezte a vezetést Hansson Kim hat méterről lőtt góljának köszönhetően (1-0). A válaszra sajnos nem kellett sokat várni, 25 másodpercre rá kiegyenlített a Komplex (1-1). Ezt követően hosszú gólcsend következett, mindez köszönhető a remek védekezésünknek és támadásaink peches befejezésének (öt kapura lövésünkből négy a kapufát találta el). A negyed vége előtt 30 másodperccel, mint ahogyan szokott lenni, a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, és ahelyett, hogy 2-3 góllal vezettünk volna, emberelőnyből megszerezte a vezetést a Komplex (1-2) és ezzel zárult is az első negyed.

A második negyedben mindösszesen egy gól született az ellenfél részéről (1-3). Részünkről sajnos semmi, folytatódott szerencsétlen sorozatunk. A védekezésünk jó volt, labdákat szereztünk, blokkoltunk, Várhelyi Zoli kapusunk bravúrosan védett, de a támadásunk befejezései rendre nem sikerültek. Maradt az 1-3.

A harmadik negyedben, tetőzve peches szériánkat Tar István által kiharcolt 5 méterest is sikerült kihagyni, a gól helyett csak sarokdobás lett belőle. A harmadik negyed egyetlen gólját (mint a második negyedben is), az ellenfél szerezte meg a negyed lefújása előtt 1 azaz egy másodperccel (1-4).

A negyedik negyedben végre valami megtörni látszott rossz sorozatunkból és Hansson Kim ismét a kapuba talált (2-4), majd rá egy percre Kiss Csaba is (3-4). Újra szorossá vált a meccs, igaz, csak 40 másodpercig, mert a Komplex a záró negyed harmadik percében betalált és ezzel a végeredményt is beállította (3-5).

ELTE - Komplex PSE 3:5 (2-1,0-1,0-1,2-1)

2013.04.07. 17:00, Tüzér u.

ELTE-BEAC: Várhelyi Z., Kiss Cs. (1), Orbán Zs., Rompos G., Hansson K. (2), Kállai A., Szabó A., Markó-Varga K., Bakos G., Kovács B., Tóth Sz., Stark T., Tar I.

Nagy Á. Dr., Szilágyi L., Tolnai G., Pónya M. (2), Németh B. (1), Tóth T., Bartus D., Csák M., Kirner Á. (1), Monori L., Németh A., Szabó L., Pintér A. (1), Szántói Szabó L.

Játékvezetők: Horváth Csaba, Vogel Gábor