Centerjáték döntött vasárnap

Nem sikerült leúszásokkal megfognunk a Faterpólót, ami kis létszámú de eredményes centerkülönítményt üzemeltett a kapunk előtt. Ennek eredményeképpen - 4 büntetővel megtámogatva - egy góllal múltak minket felül.

A meccs első gólját az ELTE-nek Tóth Szabolcs szerezte meg centerből (1:0), ezt követően a Faterpóló egyenlített és nem sokkal később a vezetést is megszerezte (1:2). A negyed hátralévő utolsó percében Tar István kiharcolt egy büntetőt, amit Kiss Csaba értékesített (2:2). Az első negyed vége előtt 30 másodperccel még sikerült egy akciógólt lőnie a Faterpólónak (2:3), amire - 8 másodperccel a negyed lefújása előtt - Bakos Gergely válaszolt (3:3) és ezzel ismét döntetlent mutatott az eredményjelző.

A második negyedben büntetődobással szerzett vezetést a Faterpóló (3:4), és folytatták előnyüket egy akciógóllal is (3:5). Majd a több mint 2 perces gólcsendet Kiss Csaba szakította meg és lőtt a kapuba, ami egyben a negyed utolsó gólját is jelentette (4:5).

A harmadik negyedben - 3 perc elteltével - Kiss Csaba által egyenlített az ELTE (5:5). Emberelőnyből aztán vezetést szerzett az ellenfél (5:6), de nem sokáig, mert Szabó Attila góljával ismét kiegyenlített az ELTE (6:6). Másfél perccel a harmadik játékrész vége előtt még két büntetődobás volt, amit a Faterpóló és - Tar Istvánnak köszönhetően - Szabó Attila is értékesített (7:7).

A negyedik negyed elején emberelőnyből talált be Kiss Csaba és szerezte meg a vezetést az ELTE számára (8:7), de nem sokkal később ismét egyenlő lett az eredmény (8:8). Majd a meccs lefújása előtt 2 perccel a Faterpóló büntetődobásból beállította a végeredményt (8:9), amire már nem tudott válaszolni az ELTE.

ELTE - Faterpóló VSE 8:9 (3-3,1-2,3-2,1-2)

2013.03.10. 16:00, Tüzér utca

ELTE-BEAC: Várhelyi Z., Kiss Cs. (4), Orbán Zs., Rompos G., Kállai A., Szabó A. (2), Bakos G. (1), Kovács B., Tóth Sz. (1), Stark T., Jancsó D.

Faterpóló: Dobos F., Réh T. (1), Lancsár K., Peller P. (1), Papp B., Sebes A. (3), Lancsár K. (1), Klima A., Sárközi L., Katona Zs., Zentai M. (3), Kornis Gy.

Játékvezetők: Bors László, Kuncz László ifj.