Pofon a nyitómeccsen

Egygólos vereséggel kezdtük a tavaszi idényt, az Octopus gyűrt le minket fordulatos meccsen a 6 gólig jutó Lihotzky Károly és a magabiztosan védő Fülöp Ádám vezérletével.

Jobb lesz ha a fenti két nevet nem felejtjük el a visszavágóig hiszen az ellenfél elsősorban az ő kiemelkedő teljesítményükkel biztosította a győzelmet ezen a fordulatos meccsen.

Nem kezdődőtt jól az első negyed, hiába volt megúszás rossz kézen, a kísérlet az ellenfél kapusán akadt el. Kissé kapkodó is volt a játék, több blokk és labdaszerzés is volt minkét oldalon. Sajnos az ellenfél találta meg előbb a góllóvő formáját, Bánhidy András talált be elsőként a kapunkba. Nem álltunk le a helyzetek kidolgozásával, de sem centerből, sem megúszásból nem sikerült megrezegtetni a "nyolckarú" hálóját. Védekezésben sem csillogtunk: 0-3 volt az eredményjelzőn, mire sikerült megtörni az egyhangúságot, majd felzárkózni egy gólra. A negyedik Octopus gólra Csaba válaszolt egy rá jellemző, kapus kezét is gólvonalon túlra rántó góllal, majd 4 másodperccel a játékrész vége előtt büntetőhöz jutottunk. Az egyenlítési lehetőség elkerülte a kaput, így hátrányban mehettünk a szünetre. (3-4)

A második negyed elején elkapkodtunk egy emberelőnyt, de Zsolti bevágta ziccerből, így ismét egyenlő lett az állás. Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de sem megúszásból, sem centerből, sem távolról nem tudtunk kifogni az ellenfél hálóőrén, akit többször is a kapufa segített ki. Így volt ez Várhelyi Zoli próbálkozásakor is amikor a kapuból a ziccerre kiúszó kolléga feje felett kapufát talált. A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, előbb akcióból majd egy időkérés utáni emberelőnyös figurából növelte előnyét az Octopus. (4-6)

A harmadik játékrész végre fordulatot hozott, Kállai Ati megrázta magát és két perc alatt két gólt vágott megúszásból. Egy perc sem telt mire Dávid szabaddobáshoz jutott középen az ötösön kívül és egy csavargóllal írta fel magát a góllövőlistára. Emberhátrányból kaptunk gólt közel két perccel a negyed vége előtt, de egy távoli kapufás góllal sikerült válaszolni a másik oldalra mozduló kapus mellett. (8-7)

Az utolsó hét perc újabb fordulatot hozott, két kimaradt ziccerünk után az ellenfél jutott büntetőhöz. Ezt magabiztosan értékesítette a negyedik góljánál járó Lihotzky Károly. A háromperces gólszünetet Csaba akciógolja zárta le, de a következő támadásból az Octopus tizenkettese berajzolta ötödik gólját. A következő támadásból elveszttettük a labdát, majd az időkérés utáni támadást sikerrel kivédekeztük. Ezután rajtunk volt az időkérés sora: sajnos Dávid a szabaddobásba belelóbált és emiatt elvették tőlünk a labdát. Így nemhogy elestünk az előny megszerzésétől, de lefordulásból bekaptuk a tizediket. A középkezdésből még Gilbert próbálkozott lövéssel, de nem sikerült pontot menteni. (9-10)

Fájó vereséget szenvedtünk elsősorban a gyenge helyzetkihasználás miatt, melyben a jó formában védő vendégkapus is tevékenyen közrejátszott. Hosszú tavaszi idény van még előttünk, remélhetőleg a korai pofon öszötnzően hat majd a csapatra és áprilisban revansot veszünk.

ELTE - Octopus BVSE 9-10 (3-4,1-2,4-1,1-3)

2013.02.24. 18:00, Tüzér utca

ELTE-BEAC: Várhelyi Z., Kiss Cs. (2), Orbán Zs. (1), Jankovics G., Rompos G. (1), Kállai A.(2), Szabó A. (2), Markó-Varga C., Bakos G., Kovács B., Tóth Sz., Stark T., Jancsó D. (1)

Octopus BVSE: Fülöp Á., Tankó Á. (2), Bánhidy Á. (2), Balatoni Zs., Léber Zs., Bihun D., Jankovich H., Kaiser F., Szabó B., Orosz B., Lihotzky K. (6)

Játékvezetők: Horváth Csaba, Horváth József