Győztünk a Faterpóló ellen

A Faterpóló csapata fogadott minket a Budapest Felnőtt Bajnokság alsó házában a Tüzér utcában. A házigazda neve is sugallta, hogy a rutin az ő oldalukon áll, robbanékonysággal kell lefőzni őket.

A vasárnap délelőtt 10 órás kezdés okozhatta, hogy lassan pörögtek fel a csapatok. Mindenesetre az első negyed összes gólját sikerült egyetlen leúszásból megszerezni, amivel az ELTE ragadta magához a vezetést. (0-1)

A második játékrészre felpörögtek az események, Kim jóvoltából egy perc alatt háromra növekedett az előny. Fél percre rá Csaba bombázott kipasszolt játék után a szinte üres kapuba, amivel tetemessé nőtt a fölény. A házigazdák is ébredezni kezdtek, de hiába válaszoltak két találattal is a Faterék, a kettő közé Zám Ati beszúrt még egy vendég gólt is, nehogy nagyon idegeskedni kelljen. (2-5)

A harmadik negyedre alábbhagyott a lendület-nk, ami teret hagyott a házigazdák rutinjának. Három perc alatt két beforgatást kivitelezett a hazai center, és ennek két gólra váltott büntető lett az eredménye. A rohamot nem sikerült elhárítani, de egy szép, rövid felsőbe helyezett góllal sikerült a tüneteket enyhíteni a negyed közepén. A Faterpólósokat ez nem hatotta meg, előnyből és akcióból is betaláltak, ezzel ledolgozva az első félidőben összeszedett hátrányt. Hogy a játékrész vége mégis kicsit happy end legyen, Kim az utolsó másodpercben megszerezte a vezetést. (6-7)

A záró negyed ELTE fölénnyel kezdődőtt: Csaba lövése gyakorlatilag magával vitte a kapus kezét a rövid alsóba, majd egy Zám- féle kapufás gól jelezte, hogy az előző negyedben elért mélyponton túl van a csapat. A hazaiak akcióból zárkóztak kettőre, amire egy megúszásból szerzett pattintott gólt kaptak válaszul. Az izgalmas végkifejlet érdekében ajándék büntetőhöz jutott a hazai csapat: egy lepattanó lövést ugyan Peti megszerezett, de a center nagyon elszántan nézte az eseményeket egy méter távolságból. Ez is ötméterest ért, amit a fehérek hivatásos büntető lövője, Zentai Máté nem habozott bevágni a kapuba. Innen kezdve a Faterpóló térfelén a kapufa vette át a f[szerepet, míg a túloldalon gól is született: 1:45-el a vége előtt 9-10-re zárkóztak a fehérsapkások. Hiába használta ki mindkét időkérését a hazai alakulat, több gól nem esett, igaz ez sem sokon múlt: az utolsó másodpercekben a védőről leszakadó Csaba rezegtette még meg a felső kapufát... (9-10)

Ezzel a mérkőzéssel zártuk az évet, így az alsó házi megmérettetésekben eddig két győzelemmel (Sportliget, illetve Faterpóló), és egy vereséggel (BVSC-TIPO) állunk.

Faterpóló - ELTE 9-10 (0-1,2-4,4-2,3-3)

2011.12.18. 10:00, Tüzér utca

Faterpóló: Dobos F., Réh T. (1), Lancsár K., Pintér B., Ihász D., Sebes A., ifj. Lancsár K., Klima A., Sárközi L. (1), Kardkovács K., Zentai M. (4), Matusch M., Kemény D. (3), Prepeliczay A.

ELTE-BEAC: Szász P., Kiss Cs. (2), Orbán Zs. (1), Hansson K. (3), Kállai A., Szabó A. (2), Bakos G., Kovács B., Tóth Sz., Zám A. (2), Stark T.

Játékvezetők: Tordai Gábor, Kovács Soma